Doneer direct


Maak nu uw donatie over via PayPal en uw donatie is direct bij ons binnen.
Op die manier kunnen wij nog sneller helpen

Ga naar de pagina >>Word donateur


African Friends is een groep Nederlandse vrijwilligers die zich inzet om de enorme negatieve gevolgen van de Aids/HIV epidemie op het leven van kinderen te verminderen.

Word nu donateur >>Naar de shop


Door onder meer de verkoop van in Zuid-Afrika gemaakte sieraden genereren wij de benodigde fondsen.

Ga naar onze shop>>

Thokomala

Thokomala is een kindertehuis voor kinderen, die door de gevolgen van HIV/Aids in hun familie of armoede in problemen geraakt zijn. Thokomala ligt ten westen van Durban in Kwa Nyuswa, de vallei van de 1000 heuvels. Het is gestart door een lokale groep vrouwen, die een bestuur hebben opgericht.

 

Registratie


Thokomala staat geregistreerd als stichting (NPO) en heeft een registratienummer 043347.

 

Locatie


Op Google Earth is Thokomala te vinden op de coördinaten 29 41 26 10 S en 30 45 28 70 E. Het ligt in een gebied met een HIV/Aids besmettings graad van 60%. Er zijn scholen en klinieken in de direkte omgeving en is via een verharde weg goed bereikbaar.

 

Hoe het begon


Thokomala werd gestart in 2005 zonder enige middelen maar met een helder en duidelijk vooropgezet plan. Het heeft kunnen voortbestaan door de hulp van African Friends, door lokale hulp en die van Roger Macquet. In Thokomala wonen op het ogenlik 21 kinderen in leeftijd variërend van 2 jaar tot 16 jaar. Ook hier is het de bedoeling om tussen de 24 en 36 kinderen te gaan huisvesten. Het gebouw wordt nu aangepast om aan de wettelijke normen en voorwaarden te gaan voldoen.

 

Begroting


R1200,- (€130,-) per maand is nodig om een kind een basisverzorging te geven. Het streven is om op termijn voor ieder kind een wezenuitkering te verkrijgen. Deze is op het moment R580,- (€65). Er zal dus altijd een zekere mate van ondersteuning nodig blijven. De verbouwing van Thokomala is bijna een feit waarna de kinderen in eenheden van 6 met een pleegmoeder zullen wonen. De pleegmoeder is verantwoording verschuldigd aan de projectleider en de projectleider legt verantwoording af aan het bestuur. Ook van Thokomala is een financieel jaarverslag ter inzage te verkrijgen.

Kwamzamo


is een kindertehuis voor kinderen die door Aids en HIV in erbarmelijke omstandigheden terecht zijn gekomen.

Sommigen van hen zijn wees. Hun gemeenschappelijke factor is dat ze zonder hulp geen menswaardig bestaan, laat staan een toekomst perspectief hebben.

lees verder >>