Doneer direct


Maak nu uw donatie over via PayPal en uw donatie is direct bij ons binnen.
Op die manier kunnen wij nog sneller helpen

Ga naar de pagina >>Word donateur


African Friends is een groep Nederlandse vrijwilligers die zich inzet om de enorme negatieve gevolgen van de Aids/HIV epidemie op het leven van kinderen te verminderen.

Word nu donateur >>Naar de shop


Door onder meer de verkoop van in Zuid-Afrika gemaakte sieraden genereren wij de benodigde fondsen.

Ga naar onze shop>>

Kwamzamo

Kwamzamo, Zulu voor "We Try" is een kindertehuis voor kinderen die door Aids en HIV in erbarmelijke omstandigheden terecht zijn gekomen. Sommigen van hen zijn wees. Hun gemeenschappelijke factor is dat ze zonder hulp geen menswaardig bestaan, laat staan een toekomst perspectief hebben.Kwamzamo ligt ten zuiden van Durban in Natal, Zuid-Afrika. Kwamzamo is een initiatief van Raymond Madondo, een 65-jarige mijnwerker, en zijn vrouw Eunice.

Op verzoek van de lokale, traditionele autoriteit, (the Chief) is een groep mensen bijeengekomen die zorgen dat deze hulpbehoevende kinderen in de lokale gemeenschap kunnen blijven en niet ver weg in grote regerings-kindertehuizen gestopt worden.

Registratie


Kwamzamo is een stichting (N.P.O., non profit organisation) met registratie nummer 031105

 

Locatie


Op Google Earth is Kwamzamo te vinden op de coördinaten 30 01 01 15 S en 30 49 04 86 E. Kwamzamo ligt aan een makkelijk toegankelijke, verharde weg en er zijn een ziekenhuis en diverse scholen op loopafstand.

 

Hoe het begon


Kwamzamo is begin 2006 gestart met vier kinderen in een oud revalidatiehuis. De kinderen hadden een dak boven hun hoofd en de liefhebbende verzorging van een vrijwilligster. Kwamzamo was voor voedsel afhankelijk van de arme lokale bevolking en de bijdrage van de Zuid-Afrikaanse zakenman Roger Macquet, die ieder weekend een auto vol eten bracht. Roger Macquet was door Kwamzamo benaderd met vragen op praktisch, organisatorisch en financieel gebied. Aangezien het initiatief uit de lokale bevolking was gekomen en zij de uiteindelijke verantwoordelijkheid en daardoor zelfstandigheid zouden dragen voor het slagen van hun project, zegde Roger zijn steun toe.

 

Grootte van Kwamzamo


Op Google Earth is Kwamzamo te vinden op de coördinaten 30 01 01 15 S en 30 49 Op het ogenblik wonen er 21 kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar. Het voornemen is om, zodra de middelen het toelaten, 24 tot 36 kinderen op te nemen. Kwamzamo is inmiddels verbouwd tot cluster foster home en de laatste hand wordt nu gelegd aan de afwerking. Wij zijn in direkt contact met Social Wellfare om de uitkeringen voor de kinderen en de registratie voor Kwamzamo te verkrijgen en hopen dat dit binnenkort een feit is. Tevens is Kwamzamo dan volledig erkend als
Cluster Foster project. De volgende fase zal dan realisatie van de crisisopvang en de voedselverstrekking worden.

 

Andere activiteiten


Kwamzamo verhuurt een van haar ruimtes aan een rondreizende Aids/HIV kliniek en aan een crêche voor kinderen van werkende moeders. Beide aktiviteiten brengen wat geld op voor Kwamzamo.

 

Begroting


Een gedetailleerde begroting is aanwezig en verkrijgbaar.

Kwamzamo


is een kindertehuis voor kinderen die door Aids en HIV in erbarmelijke omstandigheden terecht zijn gekomen.

Sommigen van hen zijn wees. Hun gemeenschappelijke factor is dat ze zonder hulp geen menswaardig bestaan, laat staan een toekomst perspectief hebben.

lees verder >>