Doneer direct


Maak nu uw donatie over via PayPal en uw donatie is direct bij ons binnen.
Op die manier kunnen wij nog sneller helpen

Ga naar de pagina >>Word donateur


African Friends is een groep Nederlandse vrijwilligers die zich inzet om de enorme negatieve gevolgen van de Aids/HIV epidemie op het leven van kinderen te verminderen.

Word nu donateur >>Naar de shop


Door onder meer de verkoop van in Zuid-Afrika gemaakte sieraden genereren wij de benodigde fondsen.

Ga naar onze shop>>

Projecten

Kwamzamo


Kwamzamo, Zulu voor "We Try" is een kindertehuis voor kinderen die door Aids en HIV in erbarmelijke omstandigheden terecht zijn gekomen. Sommigen van hen zijn wees. Hun gemeenschappelijke factor is dat ze zonder hulp geen menswaardig bestaan, laat staan een toekomst perspectief hebben.Kwamzamo ligt ten zuiden van Durban in Natal, Zuid-Afrika. Kwamzamo is een initiatief van Raymond Madondo, een 65-jarige mijnwerker, en zijn vrouw Eunice.

lees verder >>


Thokomala


Thokomala is een kindertehuis voor kinderen, die door de gevolgen van HIV/Aids in hun familie of armoede in problemen geraakt zijn. Thokomala ligt ten westen van Durban in Kwa Nyuswa, de vallei van de 1000 heuvels. Het is gestart door een lokale groep vrouwen, die een bestuur hebben opgericht.

lees verder >>


Tholimpilo


Tholimpilo kan het best omschreven worden als het antwoord van de lokale gemeenschap op de verschrikkingen van de volksziekte Aids. Tholimpilo is voorbestemd om het ondersteuningscentrum te zijn voor de zieken in de lokale gemeenschap. Het gaat dienen voor de voedseluitgifte aan kinderen met Aids, voor ondersteuning en mogelijk ook VCT testen op Aids en als kindertehuis met spoedopvang mogelijkheden.

lees verder >>

Kwamzamo


is een kindertehuis voor kinderen die door Aids en HIV in erbarmelijke omstandigheden terecht zijn gekomen.

Sommigen van hen zijn wees. Hun gemeenschappelijke factor is dat ze zonder hulp geen menswaardig bestaan, laat staan een toekomst perspectief hebben.

lees verder >>