Doneer direct


Maak nu uw donatie over via PayPal en uw donatie is direct bij ons binnen.
Op die manier kunnen wij nog sneller helpen

Ga naar de pagina >>Word donateur


African Friends is een groep Nederlandse vrijwilligers die zich inzet om de enorme negatieve gevolgen van de Aids/HIV epidemie op het leven van kinderen te verminderen.

Word nu donateur >>Naar de shop


Door onder meer de verkoop van in Zuid-Afrika gemaakte sieraden genereren wij de benodigde fondsen.

Ga naar onze shop>>

Welkom bij African Friends

FIJNE Feestdagen en een voorspoedig Nieuwjaar 2013!

De kinderen van Kwamzomo en Thokomala sturen een zonnige groet! 

Zij hebben mooi voor ons gezongen bij ons bezoek in october 2012. Stemmen als engelen!

Wereldwijzer Afrika Dag 2012


Wereldwijzer Afrika Dag 2012
Wereldwijzer Afrika Dag over reizen en vrijwilligerswerk, zaterdag 21 januari in Amsterdam. Info en aanmelden op http://www.wereldwijzer.nl/afrikadag Reismarkt, Afrikaanse kunst, Afrika workshop, presentaties over reizen in Afrika, Afrika Speurtocht met gratis reisspullen, andere reizigers ontmoeten en Afrikaanse hapjes en drankjes. Klik op de banner, voor meer informatie

Beste wensen


African Friends beste wensen
African Friends wensen u een Gelukkig Kerstfeest en een Gezond Nieuw Jaar 2012 en willen u bedanken voor uw voortdurende steun in deze moeilijke tijden. Juist nu wanneer kansarme kinderen het hardst nodig hebben! Hun warme dank komt ook uit een zonnig Zuid-Afrika!

WORLD AIDS DAY


December the 1st 2011
African friends would be grateful to accept your donation, however large or small, to support the children who have become victims of this terrible pandemic.

Wereld aids dag


December the 1st 2011 African Friends zou het op prijs stellen  Uw donatie te ontvangen, hoe groot of klein dan ook, om de kinderen, die slachtoffer zijn geworden van deze verschrikkelijke pandemie te ondersteunen.

Wereld Kinder dag


November 20 2011

We waren allemaal kinderen een keer. En wij allen delen het verlangen naar het welzijn van onze kinderen, die altijd is geweest en zal blijven van de meest universeel gekoesterde wens van de mensheid te zijn

www.un.org

African Friends is een groep internationale vrijwilligers die geld bijeen brengt om kinderen in Zuid-Afrika helpen die door Aids/HIV in erbarmelijke omstandigheden terecht zijn gekomen.

African Friends heeft als doel kleinschalige projecten te steunen die uit initiatieven van de lokale bevolking voortkomen, en die nog niet voor overheidssubsidie in aanmerking komen.

Hoe wij werken


Wij richten ons op de kinderen die tussen de wal en het schip vallen en helpen met het opzetten van opvanghuizen voor deze kinderen.

• 100% van de donaties wordt besteed aan de projecten.
• De projecten worden financieel onafhankelijk na de opzet periode.
• De projecten worden door lokale bevolking opgezet en uitgevoerd.
• Bij de projecten worden Community Centers gebouwd voor de   
allerarmsten in het gebied.• De projecten hebben als doel uitkeringen te verkrijgen voor de kinderen.

African Friends


African Friends heeft als doel kleinschalige projecten te steunen die uit initiatieven van de lokale bevolking voortkomen en die nog niet voor overheidssubsidie in aanmerking komen. African Friends werkt met vrijwilligers ter plekke. Zij worden door hun hulp op praktisch, adviserend, coördinerend en controlerend gebied, direct bij de projecten betrokken.De organisatie van de projecten moet voor en door de lokale bevolking worden gedaan en zij draagt ook de eindverantwoordelijkheid. De organisaties moeten officieel als Stichting geregistreerd staan.

Donaties


De donaties worden gebruikt voor onder meer het kopen van eten, medische kosten, kleding, scholing, inrichting, keukengerei, speelgoed, maar ook voor de aanleg van de groentetuin en sanitaire voorzieningen.

Verder wordt het geld besteed aan het bouwen van aparte slaapgelegenheden voor jongens en meisjes en het maken van eenheden, die niet groter zijn dan zes kinderen met één verzorgster.

De verzorgster moet een aantal korte lokale cursussen gedaan hebben in onder meer trauma-counseling, EHBO en hygiëne.

Kwamzamo


is een kindertehuis voor kinderen die door Aids en HIV in erbarmelijke omstandigheden terecht zijn gekomen.

Sommigen van hen zijn wees. Hun gemeenschappelijke factor is dat ze zonder hulp geen menswaardig bestaan, laat staan een toekomst perspectief hebben.

lees verder >>